Сирнички – смак з дитинства від бабусь!

Breadcrumb Navigation

Сир кисломолочний фермерський – 0,5 кг
Яйце куряче домашнє – 2 шт
Цукор – 2 ст. л.
Борошно – 6 ст. л.
Олія – 5 ст. л.

Найкращі сирнички вийдуть з нашого фермерського сирочку.
Викладаємо сирок у глибоку ємкість і розминаємо до однорідного стану без грудочок. Якщо кількість вологи в сирку буде занадто високою чи недостатньою, вони будуть розвалюватися на пательні. У нашому ж все ідеально!
Додаємо у сирок яйця і цукор, ретельно все перемішуємо до однорідної маси.
Завжди виникає питання, як не переборщити з борошном,– для ніжних сирників кількість борошна не повинна перевищувати 4 ст. ложки.
Розігріваємо пательню (не перестарайтеся з температурою, інакше будуть горіти) та наливаємо соняшникову олію так, щоб вона покривала дно.
Із сиркової маси формуємо невеличкі кульки у кількості 4-5 штук, аби усі помістилися на пательні. Розплющуємо їх в коржі: вони не повинні бути занадто тонкими.
На окрему тарілку висипаємо трошки борошна. Отримані коржі обвалюємо в борошні і викладаємо на пательню.
Обжарюємо сирники протягом 1-2 хвилин до золотистої скоринки з обох сторін.
Сирнички можна промокнути від жиру. Подавати з фермерською сметанкою, вареннями чи конфітюрами від наших фермерів.
Насолоджуйтесь!